Utorak, 28 rujna, 2021

Švicarska se žalila IHF-u na poluvremenu susreta sa BiH

Nemojte propustiti

Rukometna reprezentacija Švicarske na poluvremenu susreta kvalifikacione grupe 6 žalila se Internacionalnoj rukometnoj federaciji zbog povrede pravila na meču BiH – Švicarska.

Tomislav Nuić, rukometaš BiH navodno nije bio u zvaničnim zapisniku za meč čiji je rezultat odulučivao o putniku baraža za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Nuić je na početku drugog dijela meča dobio crveni karton, odnosno disklvailfikaciju, a u ovom susretu postigao je gol – odnosno utjecao je na rezultat.

“Nadam se da to neće otići dalje”, odgovorio je Bilal Šuman na press konferenciji na pitanje reportera N1 Harisa Mrkonje. Šuman vjeruje da je došlo do greške na tehničkom sastanku sa IHF-om, te da će rezultat ostati onakav kakav je ostvaren na terenu.

Prema pravilniku IHF-a, ako se ispostavi da Nuić nije bio u zapisniku, to se smatra materijalnom povredom pravila.

To može rezultovati poništavanjem utakmice, i delegiranju rezultata 10:0 u korist Švicaraca, ili eventualno ponovno odigravanje meča za baraž.

Ipak, morat će se sačekati službeno pojašnjenje i Saveza i IHF-a koji donosi konačnu odluku.

Podsjetimo, nakon 60 minuta meča – BiH je slavila 21:15.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo