Četvrtak, 25 travnja, 2024

Svima koji primaju plaću iz budžeta KS povećanje po 100 KM

Preporučeno

Svim uposlenicima koji primaju plaću iz kantonalnog budžeta će biti obračunat i mjesečni dodatak u neto iznosu od 100 KM

Članovi Vlade Kantona Sarajevo i sindikata koji zastupaju uposlenike koji plaću primaju iz budžeta KS potpisali su danas Sporazum o isplati dodatka na plaću za 2023. godinu.

Sporazum će biti realiziran tako da će, nakon usvajanja ovogodišnjeg budžeta, svim uposlenicima koji primaju plaću iz kantonalnog budžeta biti obračunat i mjesečni dodatak u neto iznosu od 100 KM.

Upravo se čita:  Vratio se iz Njemačke i pokrenuo biznis: Na ranču napravio wellness centar

I danas je ponovljeno da će za mjesece do usvajanja budžeta taj dodatak biti isplaćen retroaktivno, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

– Proces pregovaranja je započet kao proces pregovora oko osnovice pred utvrđivanje Nacrta budžeta KS, a sada je okončan na način da je dogovoren mehanizam da se kroz dodatak na plaću u neto iznosu od 100 KM za sve uposlenike koji primaju plaću iz Budžeta KS osigura linearni dodatak na plaću – objasnila je vršiteljica dužnosti premijera Kantona Sarajevo i ministrica pravde i uprave Darja Softić Kadenić.

Upravo se čita:  Influenserka Adna Helić na slobodi, zatražene mjere zabrane

Dodala je kako je Vlada već planirala neophodna sredstva za ovo povećanje plaća u Nacrtu Budžeta za ovu godinu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas