Petak, 25 lipnja, 2021

Svirepo ubistvo u Sarajevu: Usmrtio staricu, opljačkao je pa s ljubavnicom pobjegao na more

Nemojte propustiti

Pripadnici Federalne uprave policije, kako saznaje “Dnevni avaz”, uhapsili su u utorak u Neumu Senada Čajića (45), nastanjenog u Hadžićima, zbog sumnje da je 11. juna ove godine ubio Milicu L. (77) u njenoj kući u sarajevskoj ulici Asima Ferhatovića na broju 14.

Kako se nezvanično saznaje, Čajić je kobnog dana Milicu, koja mu je, navodno, bila prijateljica i s kojom se poznavao određeni period, fizički napao nakon verbalne prepirke.

Udario ju je jednom ili više puta šakom, a 77-godišnjakinja je od zadobijenih povreda preminula. Čajić, koji je oženjen, uzeo je nakon toga zlatni nakit iz kuće i pobjegao.

Policija ga je pronašla u Neumu, gdje je, kako se saznaje, bio s ljubavnicom, a pronađeno je i zlato koje je ukrao.

Šta je bio motiv za svađu ubice i 77-godišnjakinje, još nije poznato.

Privođenje osumnjičenog (Foto: Dnevni avaz)
Privođenje osumnjičenog (Foto: Dnevni avaz)

Čajić je jučer saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

– Uhapšeni se sumnjiči za krivično djelo ubistvo. Postupajući tužilac naredila je da se zadrži 24 časa, u roku kojih će se donijeti odluka o pritvoru – kazali su nam jučer u Službi za odnose s javnošću Tužilaštva KS.

Iz Federalne uprave policije jučer, pak, nije bilo zvaničnih informacija u ovom hapšenju.

Na naše pitanje kratko su odgovorili da, zbog istrage koja je u toku, ne mogu davati bilo kakve informacije o ovom slučaju.

Kako “Avaz” saznaje, uhapšeni je i u policiji i u Tužilaštvu KS u potpunosti priznao djelo, ali policija provjerava je li imao saučesnike.

Kontaktirali smo i Omara Mehmedbašića, Čajićevog advokata, ali s obzirom na to da je tek angažovan na ovom predmetu, ni on nije želio davati izjave za medije.

Zanimljivo je da ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ni Federalna uprava policije nakon smrti Milice L. nisu objavili bilo kakve informacije o ovom ubistvu.

Ubijena Milica L. sahranjena je 15. juna na sarajevskom groblju Bare.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo