Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Svjedok napada na Kosovu otkrio stravične detalje krvavog pohoda: Ovo su najmlađe žrtve iz autobusa smrti

Nemojte propustiti

KOSOVO – Društvenim mrežama šire se emotivni oproštaji od najmlađih žrtava krvavog pohoda na Kosovu, a pojavile su se i fotografije stradalih u tragediji.

Jedan od svjedoka koji je bio u autobusu sa Kosova u trenutku napada sinoć je ispričao kako se pucnjava dogodila.

-Sjedili smo u autobusu. Pred autobusom je izašla maskirana osoba i počela je da puca na nas. Sve se dogodilo vrlo brzo, rekao je muškarac, koji je sjedio na prvim sjedištima autobusa, prenosi Gazzeta press.

Generalni direktor policije Samedin Mehmetaj je za medije kazao da je riječ o jezivom zločinu koji je potresao cijelu zemlju. On je rekao da trenutno postoje dva ili tri traga na kojima se radi kako bi počinilac bio otkriven.

Međutim, zamjenik komandanta kosovske policije u Peći Veton Elšani je rekao da nema razloga vjerovati u to da je riječ o teorističkom aktu, a pretpostavlja da je krivac jedna osoba.

Profesorica Merita Cula je za Gazeta Express, kroz suze i drhteći opisala svoju učenicu koja je sinoć ubijena u Glođanu.

Ona je za 17-godišnjakinju rekla da je odlična učenica, a naglasila je kako nisu mogli povjerovati u to što se dogodilo kada su pročitali u vijestima.

Društvenim mrežama šire se emotivni oproštaji od najmlađih žrtava krvavog pohoda na Kosovu, a pojavile su se i fotografije stradalih u tragediji.

Prijatelji se opraštaju od poginulih u krvavom pohodu na Kosovu, Foto: Facebook

Podsjećamo četiri osobe su poginule usljed pucnjave na autobus koja se dogodila sinoć oko 19:00 sati u blizini sela Glođane u općini Dečani na Kosovu. Navodno su maskirane osobe pucale iz kalašnjikova, a kako pišu mediji u Srbiji, riječ je o osveti muškarca koji je bio izbačen iz autobusa.

Nepoznato je koliko je osoba povrijeđeno, a poginuli su vozač, kondukter i dva učenika, 17 i 18 godina.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo