Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci: Prvi susret igraju BiH i Srbija

Nemojte propustiti

Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci počinje zvanično danas, a prvu utakmicu odigrat će reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije. Susret počinje u 15:30 sati.

Od 4.11. do 11.11.2022. godine u Hotelu Hills možete uživati u spektakularnoj odbojci.

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu nastupa u grupi sa reprezentacijama SAD, Japana i Srbije, dok će ženska reprezentacija biti u grupi sa Ruandom, Ukrajinom, Mađarskom i Poljskom.

“Dobiti organizaciju takmičenja kao što je Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje prevazilazi i Paraolimpijske Igre kada je u pitanju broj učesnika je zaista velika čast i odgovornost. Dovesti u našu zemlju stotine najboljih igrača i igračica u sjedećoj odbojci je ogroman uspjeh. Ovo je kruna generacije koja je počela 1999. godine sa zlatom u Sarajevu, a pružena nam je prilika da završimo sa zlatom 2022. godine, ponovo u Sarajevu. Uspjeh ovih momaka u promociji države je nemjerljiv, a organizacija ovakvog takmičenja stavlja u fokus Sarajevo kao grad sporta i sportskog zbivanja na svjetskom nivou”, kazao je selektor Ifet Mahmutović.

Utakmice SP možete pratiti na BHRT-u i putem livestreama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK će najvjerovatnije prihvatiti sporni listić: Dodikov četvrti delegat, ipak, ide na žrijebanje?

Zbog ovoga je upitan mandat SNSD-ove Snježane Novaković-Bursać koja je, prilikom prošlosedmičnog glasanja u NSRS dobila dvanaest glasova. Centralna izborna...

Možda vas zanima i ovo