Nedjelja, 17 listopada, 2021

Table “Welcome to Republica Srpska” uklonjene iz sarajevskog naselja Dobrinja

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Bili smo iznenađeni kad su postavljane table, ali granice su samo u glavama ljudi”, izjavio je radnik Tiol-TD benzinske pumpe.

Table  i “Grad Istočno Sarajevo” koje su osvanule na teritoriji Federacije BiH u sarajevskom naselju Dobrinja, uklonjene su u poslijepodnevnim satima. Kako saznajemo od radnika benzinske pumpe u čijoj blizini su table bile, postavljene su zbog snimanja filma u bosansko-makedonskoj produkciji.

Podsjetimo, table su bile postavljene u blizini Tiol- TD pumpe koja se nalazi u ulici Želimira Vidovića Kelija.

“Bili smo iznenađeni kad su postavljane table, ali granice su samo u glavama ljudi”, izjavio je radnik Tiol-TD benzinske pumpe.

Portparol MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić, o tome za sada nema informacije.

Oglasio se i gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Kontaktirali smo više nadležnih institucija i javnih preduzeća koje su nadležne za postavljanje signalizacije, ali nisu bili prisutni na radnom mjestu, dok gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić nije bio upućen i rekao je da je u pitanju greška.

Nakadno se medijima javila producentska kuća kazavši kako su snimali film, a da su table postavljene uz dozvolu za snimanje Ministarstva kulture i sporta KS. Iste su nakon snimanja uklonjene.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Hoće li biti javnog dočeka Nove godine u Sarajevu?

U budžetu Grada Sarajeva za taj događaj je planirano 50.000 KM, uz učešće Kantona Sarajeva, gradskih općina i Turističke...

Možda vas zanima i ovo