Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Tablice od drveta stavio na auto i pokušao da uđe u Bosnu i Hercegovinu

Nemojte propustiti

Protiv vozača biće podnesena krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje za krivično djelo falsifikovanje dokumenata.

Dvadesetpetogodišnji državljanin Švicarske stavio je na svoj automobil tablice od drveta i pokušao da uđe u BiH, ali ga je u toj namjeri spriječila hrvatska policija.

On je otkriven juče oko 18 sati na graničnom prelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Hrvatske, kada je kontrolisan njegov automobil bh. registracija, saopštila je Policijska uprava brodsko-posavska.

“Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih tablica, te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istom 1. augusta, policija u Austriji oduzela registracijske tablice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti”, navode iz hrvatske policije.

Međutim, vozač do 4. augusta nije otklonio neispravnost vozila, već je, kako navodi policija, napravio tablice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih upotrijebio kao prave, prenose Nezavisne novine.

Potom su policijski službenici vozilo isključili iz saobraćaja i oduzeli pomenute tablice.

Protiv vozača biće podnesena krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje za krivično djelo falsifikovanje dokumenata.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo