Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Tačna lokacija nepoznata: Vozilom zalutali u minsko polje na tromeđi Ilijaša, Breze i Visokog?

Nemojte propustiti

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo noćas oko 1.30 sati je primio informaciju od Policijske stanice Ilijaš da su dvije osobe sa vozilom marke “fiat uno” zelene boje, zalutale u minsko polje, na lokalitetu Lješeva.

Kako saznajemo iz Federalne uprave civilne zaštite, dežurni u Operativnom centru civilne zaštite KS po prijemu informacije odmah je obavijestio direktora KUCZ-a KS i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, kao i šefa Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite, te pomoćnika načelnika za civilnu zaštitu Općine Ilijaš.

– Nakon prijema informacije pripadnici Policijske stanice Ilijaš, odmah su izašli na mjesto događaja i nisu pronašli navedeno vozilo. Isključili su mogućnost da se vozilo nalazi na području Općine Ilijaš – kazali su nam iz Federalne uprave civilne zaštite.

Prema njihovom mišljenju, moguće je da se vozilo nalazi na području Vrbovika, općina Breza.

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Ilijaš, konstatovao je da prema minskim kartama ne postoji mogućnost da se vozilom ušlo u minsko polje na lokalitetu Lješeva, te ukazao na mogućnost da se ono, krećući se iz pravca Breze, uputilo prema Vrboviku.

– Po prijemu informacije dežurni u Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite KS je odmah obavijestio dežurnog u Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite Zenica, te dežurnog u Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite – kažu u FUCZ.

Prema jutrošnjim informacijama dobijenim iz PS Ilijaš i Općinske službe CZ-e Ilijaš nema novih saznanja o osobama koje su navodno vozilom ušla u minsko polje.

Telefonski broj sa kojeg su navodno zalutale osobe pozvale PS Ilijaš nije bilo moguće kontaktirati, pretpostavlja se zbog istrošene baterije.

– Od Federalne uprave civilne zaštite do sada nije tražena bilo kakva pomoć u potrazi za izgubljenim osobama. Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite su u stanju pripravnosti i po ukazanoj potrebi i pozivu spremni su za izlazak na teren – kazala nam je Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo