Petak, 25 lipnja, 2021

Taib Mustafić imenovan za savjetnika direktora Granične policije BiH

Nemojte propustiti

Direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić je  novim rješenjem, postupajući po presudi Suda BiH od 19.06.2013. godine donesenoj u postupku revizije drugostepene presude Suda BiH, policijskog službenika Taiba Mustafića unaprijedio u čin „glavni inspektor“ i rasporedio na radno mjesto „savjetnik direktora“ od 15.07.2013. godine.

granicna policijaNaime, Komisija za unapređenje policijskih službenika u Graničnoj policiji BiH je 05.04.2011. godine utvrdila da je policijski službenik Nermin Mrkaljević prvorangirani za čin „glavni inspektor“ Terenski ured Istok sa sjedištem u Višegradu.Odbor za žalbe policijskih službenika je rješenjem od 06.06.2011. godine kao osnovanu usvojio žalbu policijskog službenika Taiba Mustafića, na način da je umjesto Nermina Mrkaljevića kao prvorangirani na listi imenovan Taib Mustafić.

Nadalje, Sud Bosne i Hercegovine je presudom od 26.12.2012. godine poništio ovo rješenje Odbora za žalbe policijskih službenika, kao i rješenje Granične policije BiH kojim je Taib Mustafić unapređen u čin „glavni inspektor“ i raspoređen na radno mjesto načelnika Terenskog ureda Istok, a sve u korist Nermina Mrkaljevića.

Na kraju Sud Bosne i Hercegovine je ponovo presudom od 19.06.2013. godine donesenom u postupku revizije drugostepene presude Suda BiH od 26.12.2012. godine istu preinačio tako što je prvostepena presuda Suda BiH od 25.07.2012. godine u cjelosti potvrđena, stoji u saopštenju.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik ogorčen zbog poruke iz Bundestaga: “Njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici…”

“Neizabrani stranac, koji bi, eventualno, došao, i to još mimo odluke Savjeta bezbjednosti, suspendovao bi i ono malo demokratskih...

Možda vas zanima i ovo