Subota, 25 rujna, 2021

Talačka kriza u BiH: S dva promila u krvi pucao na brata pa se zabarikadirao u kuću

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

POSUŠJE – Izvršenim alkotestiranjem kod I. J. (54) očitana je koncetracija alkohola u dahu od 1,95 g/kg nakon čega je isti lišen slobode, navode iz MUP-a.

Prava talačka kriza odvijala se u subotu u naselju Zagorje kod Posušja, potvrdio je MUP ZHK.

U navedenom naselju, stoji u izvještaju policije, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane mještanina I. J. (54), koji je uputio ozbiljne prijetnje svome bratu (60).

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PU Posušje koji su utvrdili da se I. J. (54) zabarikadirao u porodičnu kuću te je isti odbijao kontaktirati s policijskim službenicima.

Nakon kraćeg vremena na mjesto događaja izišli su policijski službenici Specijalne policije MUP-a ZHK kojima se I. J. (54), nakon kraćeg pregovaranja, predao te je priveden u službene prostorije PU Posušje. Izvršenim alkotestiranjem kod I. J. (54) očitana je koncetracija alkohola u dahu od 1,95 g/kg nakon čega je isti lišen slobode, navode iz MUP-a.

Policijski službenici PU Posušje će izvršiti kriminalističku obradu nad I. J. (54); također, na mjestu događaja danas će se izvršiti uviđaj te će biti izvršena pretraga porodične kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi I. J. (54), dodaju iz MUP-a ZHK.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo