Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Talentovani Amar Kvakić odbio ponude iz Italije i produžio ugovor sa Kapfenbergom

Nemojte propustiti

Amar je veliki talenat i to je dokazao dobrim igrama u Austriji, te će dobiti priliku da zaigra u U-21 reprezentaciji BiH.

Amar Kvakić, juniorski reprezentativac BiH, produžio je ugovor sa austrijskim drugoligašem. Mladi stoper, koji je rođen u Austriji, u društvu predsjednika kluba Erwina Fuchsa i Abdulaha Ibrakovića, bh. stručnjaka koji je na čelu Kapfenberga, potpisao je novi višegodišnji ugovor.

Momak koji je odrastao na našoj Akademiji u pravom smislu te riječi, a koji je u međuvremenu napredovao i postao standardni i najbolji igrač u Ligi 2, potpisuje dugoročni ugovor sa KSV-om i ostat će s nama sljedećih nekoliko godina, objavili su iz Kapfenberga na zvaničnoj web stranici.

Amar je veliki talenat i to je dokazao dobrim igrama u Austriji, te će dobiti priliku da zaigra u U-21 reprezentaciji BiH.

– U Kapfenbergu sam dobio priliku da pokažem koliko vrijedim i normalan slijed događaja je bio da se višegodišnjim ugovorom odužim klubu. Velike zasluge za to ima i trener Ibraković koji ima u mene veliko povjerenje. Odlučio sam se da ostanem u Austriji, iako sam imao ponude iz Italije. Smatram da je ovo pravi put za moj razvoj. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama i za nekoliko godina dobiti priliku u seniorskoj reprezentaciji BiH. Biti član državnog tima je velika čast. Kada ste dio nacionalnog tima to vam daje poseban osjećaj – kaže Kvakić čiji su roditelji Emir i Emina porijeklom iz BiH, odnosno Prnjavora i Gračanice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo