Subota, 10 travnja, 2021

Talijanski doktor otkrio Đokovićeve riječi kada je dao milijun eura: Šokiralo me to

Nemojte propustiti

Đoković je pomogao i rodnoj Srbiji, u kojoj zbog korone vlada izvanredno stanje. Domovini je nedavno donirao milion eura za kupovinu respiratora.

Talijanski doktor koji je od Novaka Đokovića primio donaciju od milijun eura za bolnice u epicentru korona pakla otkrio je kako ga je humani šampion oduševio time, ali ništa manje i riječima kojima je popratio svoj ogromni dar.

Peter Assembergs, šef saniteta za zapadni dio Bergama, prvo je otkrio da je Đoković donirao “ogromne iznose” za bolnice Treviglio-Caravaggio i Romano di Lombardia, koje su najpogođenije koronavirusom.

Nije naveo točnu cifru koju je Đoković poklonio tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Kasnije je precizirano da se radi o čak milijun eura, a sada je Assembergs otkrio što mu je Đoković odgovorio na pitanje želi li da se otkrije koliki iznos je donirao:

“Priznajem, bio sam šokiran u tom trenutku. Da, to je pravi izraz za ono kada mi je prvi tenisač svijeta na pitanje želi li da objavimo koliko puno nam je dao odgovorio: ‘Iskreno, meni uopće nije bitno hoćete li to objaviti i ne mora se znati da sam ja uopće išta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije podići svijest i kod drugih potencijalnih donatora da učine isto što i ja.”

Đoković, koji je već dvostruko oduševio Italiju, prvo time što je uopće pomogao toj zemlji i to dok njegova Srbija teško stradava od korone, a zatim i kada se otkrilo koliko je ta pomoć iznosila, sada je još jednom dirnuo Talijane.

Đokovićevu skromnu, ali oštroumnu reakciju na pitanje doktora koji je primio njegovu velikodušnu donaciju uz pohvale i zahvale prenose svi talijanski mediji.

Najbolji tenisač svijeta doista je pomogao tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Talijanska pokrajina Lombardija, točnije grad Bergamo, od kineskog Wuhana preuzeli su neželjeni naslov svjetskog žarišta pandemije koronavirusa. Do sada je tamo koronavirusom zaraženo preko 65 hiljada ljudi, dok ih je više od 12 hiljada umrlo.

Đoković je pomogao i rodnoj Srbiji, u kojoj zbog korone vlada izvanredno stanje. Domovini je nedavno donirao milion eura za kupnju respiratora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poslušajte kako šef omalovažava radnice: Sjedite vi svi večeras kući i zapitajte se zašto radite za 500 maraka

- Nemojte molim vas mene, da se ja nerviram, p****** negdje drugo, molim vas. Sjedite vi svi večeras kući...

Možda vas zanima i ovo