Četvrtak, 25 travnja, 2024

Tarik se vraćao kući da praznike dočeka sa porodicom, stradao u otrovnom oblaku amonijaka u Srbiji

Preporučeno

Nije mogao da zna da će tog 25. decembra oko 17:30 sati, na pruzi kod mjesta Soportski Han na ulazu u Pirot, gdje je stao da predahne, iz šina iskočiti voz koji je prevozio amonijak.

Murat Bahri Sarihan iz Istanbula, rođak turskog kamiondžije Tarika Pehlivana (55) čije je tijelo pronađeno ispod podvožnjaka, u blizini pruge na ulazu u Pirot, nakon izlivanja amonijaka iz jedne od prevrnutih cisterni, govorio je za “Blic”.

– Bio je humanista, iskrena, duhovita, prosvećena osoba koja je voljela da sarađuje i dijeli prijateljstvo. Ova iznenadna smrt dočekana je sa tugom u gradu Fatsa, u kojem je živio sa porodicom. Rodbina, prijatelji, komšije i voljeni bili su veoma tužni zbog njegovog preranog odlaska – rekao je.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Sarihan kaže da je Pehlivan je radio oko 15 godina kao vozač kamiona u kompaniji koja se bavi međunarodnim prevozom u gradu Fatsa i da se vraćao iz Evrope za Tursku gdje je trebalo da stigne oko 27. decembra kako bi sa porodicom proveo novogodišnje praznike.

Nije mogao da zna da će tog 25. decembra oko 17:30 sati, na pruzi kod mjesta Soportski Han na ulazu u Pirot, gdje je stao da predahne, iz šina iskočiti voz koji je prevozio amonijak.

– Tarik se čuo se sa porodicom sat, dva prije smrti. Njegova žena, sin i rođaci koji žive u gradu Fatsa okupili su se u kući na porodičnom ručku. Dok je njegova supruga bila sa svojim rođacima, u nedelju 25. decembra oko 16 sati po turskom vremenu, razgovarali su preko videopoziva. Pričao je sa suprugom, sinom i rođacima. Naravno, u to vrijeme Tarik Pehlivan nije znao za željezničku nesreću. Kada se njegova žena vratila kući između 19 i 20 sati uvečer, ponovo je pozvala Tarika, ali se nije javljao. Zvala ga je do 23 sata i mislila da Tarik možda spava. Kada su njegova supruga i sin počeli da zovu Tarika ujutru 26. decembra, ponovo nisu dobili odgovor, pa su pozvali kompaniju u kojoj je radio i objasnili situaciju. Službenici kompanije su također pozvali Tarika telefonom, a onda kada su provjerili kamion sa GPRS (Vehicle Tracking) sistemom, vidjeli su da je parkiran, počeli da istražuju i nakon toga saznali da je umro – priča Sarihan za “Blic”.

Upravo se čita:  Prodavala garderobu preko interneta: Sudi joj se zbog utaje poreza

Pehlivanovo tijelo, pronađeno je tek sutradan, 26. decembra zahvaljujući novinaru Nenadu Paunoviću (74) iz Pirota, koji je uspio da se probije do mjesta nesreće i napravi prve snimke užasne tragedije, rizikujući i sopstveni život.

Ispod podvožnjaka nedaleko od pruge, praveći video snimak, naišao je na beživotno Tarikovo tijelo koje je ležalo licem ka zemlji.

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

Prvi rezultati obdukcije pokazali su tragove trovanja amonijakom, ali i teške povrede od pada sa visine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

Društvenim mrežama se proširio snimak na kojem se vidi kako žena tuče uplakanu bebu. Policija je odmah reagovala i...

Još vijesti za vas