Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Tegeltija danas sa premijerima entiteta: Uvodi se PCR test za ulazak u BiH?

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija održat će danas u Sarajevu, sastanak sa entitetskim premijerima Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem. Između ostalog, bit će govora o uvođenju PCR testa za ulazak u BiH.

Sastanku će prisustvovati ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, ministar sigurosti BiH Selmo Cikotić i šef Odjeljenja za zdravstvo Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić.

Kako mediji navode, jedan od povoda je i zaključak sastanka premijera Novalića s kantonalnim premijerima da se od Vijeća ministara traži hitno pokretanje aktivnosti za nabavku vakcina jer su neki proizvođači kao što je Pfizer jasno rekli da pregovaraju samo s državama.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Međutim, bit će govora, između ostalog, i o uvođenju PCR testa za ulazak u BiH. To je potvrdio i predsjedavajući Vijeća ministara.

Govoreći o današnjem sastanku sa premijerima RS i FBiH Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, Tegeltija je rekao da će glavna tema biti epidemiološka situacija, te moguće zatvaranje granica, odnosno uvođenje PCR testa za ulazak u BiH.

“Savjet ministara je spreman pripremiti tu odluku, u ovom trenutku taj zahtjev postoji samo iz FBiH. Što se tiče uskršnjih praznika, želimo da pošaljemo poruku da se kafići i restorani zatvore”, rekao je Tegeltija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo