Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Tegeltija: Dodik je pod velikim pritiskom, sankcije su politički alat

Nemojte propustiti

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, za N1 je govorio o sankcijama koje je nedavno Velika Britanija uvela Dodiku i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Istakao je da je evidentno da je Milorad Dodik pod velikim pritiskom kao i ostali rukovodioci RS.

“Ali on najviše jer je poprilično eksponirana ličnost. Međutim, takvo je vrijeme i u svijetu i u BiH u kojima se pokušava transferisati kriza iz Ukrajine u BiH. I sada se koristi ta histerija oko Rusije i Ukrajine i prostor da se izvrši nekakav pritisak na Milorada Dodika kao legitimno izabranog člana Predsjedništva BiH da predstavlja volju birača i građana RS, kako bi se utjecalo na njegove poteze u političkom životu. Dodik neće takvim pritiscima podleći, oni definitivno postoje i usmjereni su ka njegovoj diskreditaciji, potpunom ograničavanju njegovog političkog prostora, koji su, kada je RS u pitanju potpuno kontraproduktivni jer narod u RS siguran sam prepoznaje takvu vrstu pritisaka”, rekao je Tegeltija.

Dodaje dalje da su ove sankcije politički alati.

“One nisu nikakva suđenja niti utvrđivanje nikakvih krivica. Oni su politički alati u kojima te države koje ih određuju njima žele postići političke ciljeve. One su politički alat stranih država kako bi svoju volju projektovale u BiH na način kako odgovara njima. Prema tome, na taj način se sankcije trebaju posmatrati”, poručio je Tegeltija.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Predsjednik Hrvatske stranke Božo Skopljaković: Prije će se raspasti svi političari u BiH nego BiH

Osvrnuo se i na politiku Zoran Milanović, koji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika naziva "partnerom" Predsjednik Hrvatske stranke (HS) Božo...

Možda vas zanima i ovo