Subota, 4 prosinca, 2021

Tegeltija: Dolazimo na sjednicu Vijeća ministara BiH, ali ćemo glasati protiv odluka

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da će on i ministri iz RS učestvovati u radu Vijeća ministara i donositi samo one odluke koje se tiču zaštite zdravlja građana RS-a, kao i one koje mogu da ugroze finansijsku i materijalnu poziciju ljudi zaposlenih u institucijama BiH.

– Na taj način mi želimo da pokažemo da ne blokiramo rad Vijeća ministara, već da nisu stvorene pretpostavke za odlučivanje u skladu sa odukom Narodne skupštine RS – pojasnio je Tegeltija.

On je naveo da je za sutra zakazana redovna sjednica sa dnevnim redom koji je predviđen za sjednicu koja je trebalo da bude održana u julu, ali da je sasvim sigurno da ne postoje uslovi za donošenje bilo kakvih odluka, te da ministri iz RS-a neće podržati nijednu tačku predloženog dnevnog reda.

– Sutra treba da bude održana sjednica Vijeća ministara koja je bila zakazana za 29. juli, ali sam je otkazao u skladu sa odlukom Narodne skupštine RS-a koja je definisala da, dok traje kriza u BiH, ministri iz RS neće učestvovati u donošenju odluka – rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, u skladu sa tom odlukom nisu zakazivane sjednice Vijeća ministara, ali u skladu sa Poslovnikom o radu Vijeća ministara da bi se mogla zakazati nova sjednica mora biti zaključena prethodna koja je bila zakazana za juli.

– Što se tiče samog dnevnog reda, on je bio utvrđen za sjednicu u julu sa 50 tačaka, ali još nismo sigurni šta će se naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice, jer su već u toku današnjeg dana iz pojedinih ministarstava upućeni zahtjevi za povlačenje njihovih tačaka sa predloženog dnevnog reda, kao i što je neizvjesno da li će sjednica uopšte biti održana sutra, jer su me dva ministra od tri iz reda bošnjačkog naroda obavijestila da ne mogu prisustvovati sjednici – naveo je predsjedavajući Tegeltija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo