Nedjelja, 1 listopada, 2023

Tegeltija ipak popustio: Zakazana sjednica Vijeća ministara u vezi finansiranja izbora

Preporučeno

Rok za osiguranje novca za izbore ističe 19. maja, a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla obaviti sve neophodne radnje i pripreme za izbore.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas u 14 sati održat će telefonsku sjednicu koju je zakazao predsjedavajući Zoran Tegeltija.

Jedina tačka dnevnog reda je osiguranje novca za Opće izbore 2022.

Upravo se čita:  Zatvoren još jedan veliki industrijski pogon u BiH, bez posla ostalo 70 radnika

Podsjetimo, rok za osiguranje novca za izbore ističe 19. maja, a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla obaviti sve neophodne radnje i pripreme za izbore.

CIK BiH je od Vijeća ministara BiH tražila da iz tekućih rezervi izdvoji 12,5 miliona KM koliko im je potrebno u ove svrhe.

Ovo je za N1 nezvanično potvrđeno iz jedne od vladajućih stranaka.

Upravo se čita:  Stižu rekordne temperature za ovo doba godine

Prije nešto više od mjesec dana rukovodstvu Vijeća ministara pisali su ambasadori na čelu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

“U slučaju da ova obaveza ne bude ispunjena, kada BiH jasno ima raspoloživa sredstva, podsjećamo da međunarodna zajednica zadržava neophodne instrumente kako bi podržala Mirovni sporazum i zaštitila održavanje općih izbora”, navodi se u pismu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo