Subota, 2 srpnja, 2022

Tegeltija ipak popustio: Zakazana sjednica Vijeća ministara u vezi finansiranja izbora

Nemojte propustiti

Rok za osiguranje novca za izbore ističe 19. maja, a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla obaviti sve neophodne radnje i pripreme za izbore.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas u 14 sati održat će telefonsku sjednicu koju je zakazao predsjedavajući Zoran Tegeltija.

Jedina tačka dnevnog reda je osiguranje novca za Opće izbore 2022.

Podsjetimo, rok za osiguranje novca za izbore ističe 19. maja, a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla obaviti sve neophodne radnje i pripreme za izbore.

CIK BiH je od Vijeća ministara BiH tražila da iz tekućih rezervi izdvoji 12,5 miliona KM koliko im je potrebno u ove svrhe.

Ovo je za N1 nezvanično potvrđeno iz jedne od vladajućih stranaka.

Prije nešto više od mjesec dana rukovodstvu Vijeća ministara pisali su ambasadori na čelu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

“U slučaju da ova obaveza ne bude ispunjena, kada BiH jasno ima raspoloživa sredstva, podsjećamo da međunarodna zajednica zadržava neophodne instrumente kako bi podržala Mirovni sporazum i zaštitila održavanje općih izbora”, navodi se u pismu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Uprava Aerodroma u Sarajevu donijela odluku koja će se mnogima dopasti

S Aerodroma mole korisnike usluga da se, na obostrano zadovoljstvo, striktno pridržavaju propisanih pravila. Od 1. jula na Međunarodnom aerodromu...

Možda vas zanima i ovo