Utorak, 30 svibnja, 2023

Tegeltija: Njemačka rizikuje sa Ahmetovićem koji je jasno deklarisan kao Bošnjak

Nemojte propustiti

Tegeltija ne krije svoje očito nezadovoljstvo sa izborom Ahmetovića

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, komentarisao je na Twitteru izaslanika njemačkog Bundestaga za Zapadni Balkan Adisa Ahmetovića koji je u njemačkom Bundestagu inicirao razgovor o Bosni i Hercegovini.

Tegeltija ne krije svoje očito nezadovoljstvo sa izborom Ahmetovića jer, prema njegovim riječima i Njemačka s njim “rizikuje”.

Upravo se čita:  "S Putinom sam razgovarao duže od sat vremena, za RS postoje dva puta"

– Njemačka rizikuje da sa Adisom Ahmetovićem kao specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan, koji je jasno deklarisan kao Bošnjak dovede u pitanje percepciju objektivnosti ukupne Njemačke vanjske politike u BIH kod svih drugih naroda na zapadnom Balkanu – napisao je Tegeltija.

Podsjetimo, u Bundestagu će se u srijedu, 6. aprila 2022. godine održati dogovorena rasprava o 30. godišnjici početka rata u Bosni i Hercegovini na inicijativu Ahmetovića koji je poručio da se “stabilnost i budućnost Evrope mogu osigurati samo jakom, demokratskom jugoistočnom Evropom”.

Upravo se čita:  Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

– U vrijeme kada Rusija, zajedno s dijelovima političke elite u Bosni i Hercegovini, također pokušava potkopati Dejtonski mirovni sporazum na ovim prostorima, posebno mi u Njemačkoj moramo ispuniti svoju odgovornost i spriječiti dalje pokušaje destabilizacije- kazao je Ahmetović.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo