Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Tegeltija odgovorio Nikšiću: Ono što govori Dodik u skladu je sa sporazumom sa Osmorkom

Preporučeno

“Nije dio sporazuma odricanje od imovine i nadležnosti Republike Srpske. Ono što govori Milorad Dodik upravo je u skladu sa prvom stavkom sporazuma.”, kazao je Tegeltija

Milan Tegeltija, savjetnik predsjednika Republike Srpske, oglasio se sinoć na svom Twitter nalogu povodom izjava predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je na novogodišnjem prijemu stranke izjavio da Dodikova priča odudara od sporazuma koji su potpisali i da nema kompromisa kada je riječ o BiH.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Tegeltija mu je pojasnio da sporazum ne znači “odustajanje od politika”.

“Nije dio sporazuma odricanje od imovine i nadležnosti Republike Srpske. Ono što govori Milorad Dodik upravo je u skladu sa prvom stavkom sporazuma. Od potpisivanja sporazuma niko iz SNSD-a nije ‘napao‘ nikog iz Osmorke i njihove politike iako se s njima u dobrom dijelu ne slažemo. Ukoliko neko iz Osmorke ima potrebu da se dokazuje SDA napadima na Dodika zbog onog s čim se s nama ne slažu onda problem nije u Dodiku i nama. Problem je tad u poštovanju dogovorenog principa ‘ne sukobljavamo se oko onog u čemu se ne slažemo‘ i zajednički radimo ono što se slažemo,” napisao je Tegeltija.

Upravo se čita:  Cvitanović se obrušio na Komšića: Njegove izjave su najbolji primjer zašto Hrvati ne obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Tegeltija je dodao i da se u sporazumu ne spominje NATO.

“To je bit dogovora. Npr. NATO nije dio sporazuma, predstavnici Osmorke ga redovno ističu kao dio svojih politika, iako znaju da se mi s tim ne slažemo i da to nije dio sporazuma. Mi poštujući pravo svake strane da ima svoju politiku kada nastupa samostalno, ne napadamo nikog iz Osmorke zbog tih izjava,” napisao je Tegeltija.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Podsjetimo, jučer je NSRS usvojio prijedlog Zakona o nepokretnoj imovini, a Milorad Dodik poručio da je to pitanje rješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas