Utorak, 30 svibnja, 2023

Tegeltija: Pojedinci iznose lične ili stranačke stavove o Ukrajini

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Tegeltija navodi da situacija u Ukrajini izaziva zabrinutost kod svih u BiH te je izrazio nadu da će materijalna i ljudska stradanja biti što manja.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija ocijenio je danas da iznošenje pojedinačnih stavova o dešavanjima u Ukrajini, bez zvaničnog stava Predsjedništva BiH, predstavlja lični stav pojedinca ili njegove političke partije, a ne stav BiH ili njenih građana.

Upravo se čita:  Savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u vezi s razrješenjem ambasadora Abdulaha Skake

Tegeltija je rekao Srni da je za vanjsku politiku nadležno Predsjedništvo BiH, koje utvrđuje jedinstvene stavove o svim vanjskopolitičkim pitanjima, navodeći da Predsjedništvo BiH do sada nije zauzelo zvaničan stav u vezi sa situacijom u Ukrajini.

– Prema informacijama koje ja imam Predsjedništvo BiH je posljednji put razgovaralo i zauzimalo stav o Ukrajini 2014. godine – rekao je Tegeltija i dodao da Vijeće ministara neće imati zvaničan stav sve dok ga ne utvrdi Predsjedništvo BiH.

Upravo se čita:  Vukanović nazvao Mijatovića saradnikom BIA-e i pozvao ga na TV duel, ubrzo stigao odgovor

On je naveo da situacija u Ukrajini izaziva zabrinutost kod svih u BiH te izrazio nadu da će materijalna i ljudska stradanja biti što manja.

Tegeltija je pozvao sve u BiH da se suzdrže nepotrebnih komentara te da sačekaju zvanične stavove Predsjedništva BiH i da to bude obavezujuće za sve institucije.

 

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo