Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Tegeltija: Pojedinci iznose lične ili stranačke stavove o Ukrajini

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Tegeltija navodi da situacija u Ukrajini izaziva zabrinutost kod svih u BiH te je izrazio nadu da će materijalna i ljudska stradanja biti što manja.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija ocijenio je danas da iznošenje pojedinačnih stavova o dešavanjima u Ukrajini, bez zvaničnog stava Predsjedništva BiH, predstavlja lični stav pojedinca ili njegove političke partije, a ne stav BiH ili njenih građana.

Tegeltija je rekao Srni da je za vanjsku politiku nadležno Predsjedništvo BiH, koje utvrđuje jedinstvene stavove o svim vanjskopolitičkim pitanjima, navodeći da Predsjedništvo BiH do sada nije zauzelo zvaničan stav u vezi sa situacijom u Ukrajini.

– Prema informacijama koje ja imam Predsjedništvo BiH je posljednji put razgovaralo i zauzimalo stav o Ukrajini 2014. godine – rekao je Tegeltija i dodao da Vijeće ministara neće imati zvaničan stav sve dok ga ne utvrdi Predsjedništvo BiH.

On je naveo da situacija u Ukrajini izaziva zabrinutost kod svih u BiH te izrazio nadu da će materijalna i ljudska stradanja biti što manja.

Tegeltija je pozvao sve u BiH da se suzdrže nepotrebnih komentara te da sačekaju zvanične stavove Predsjedništva BiH i da to bude obavezujuće za sve institucije.

 

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hoće li na ljeto biti otvorena brza cesta Stolac – Neum: Koliko je skuplji smještaj?

Cijene smještaja su veće za 10 do 15 posto, a hrana u restoranima je skuplja do 25 posto. Cijene...

Možda vas zanima i ovo