Utorak, 21 rujna, 2021

Tegeltija poručio Salkiću: Ono što si stvarao možeš ukidati, a RS nisi, od nje uzimaš plaću

Nemojte propustiti

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić saopćio je na društvenim mrežama da oni koji neumorno zagovaraju mirni razlaz zapravo doprinose ukidanju entiteta.

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasio se na Twitteru nakon što je potpredsjednik RS Ramiz Salkić rekao da “oni koji neumorno zagovaraju mirni razlaz, zagovaraju i mirno ukidanje entiteta”.

Tegeltija mu je poručio da može da ukida ono što je stvarao, a da to nije RS od koje samo uzima plaću.

Na “Twitteru” je napisao i da je RS u Dejtonu (Dayton) ugovorila i dala određene zajedničke nadležnosti BiH.

– Znači, ako je neko nekom nešto dao, RS je dala BiH. Pa ako neko nešto bude vraćao, RS će vraćati od BiH. Ono što si stvarao možeš da ukidaš, a RS nisi stvarao, od nje samo uzimaš platu – istakao je Tegeltija u svojoj objavi.

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić saopćio je na društvenim mrežama da oni koji neumorno zagovaraju mirni razlaz zapravo doprinose ukidanju entiteta.

– Što budu više ustrajavali u tome, to će više doprinositi ukidanju entiteta. Kako njihova kampanja raste na mirnom razlazu to je više argumenata da je entitetima dato previše ovlaštenja kojima prijete funkcionisanju države. Od svih aktera u javnom životu kojima je na srcu Bosna i Hercegovina očekuje se da više govore i pišu o ovim pojavama i anomalijama – saopćio je Salkić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo