Nedjelja, 17 siječnja, 2021

Tegeltija: U slučaju ostavke, nasljeđuje me Srbin iz Republike Srpske

Nemojte propustiti

Dragan Čović: Građanska BiH kakvu želi SDA će se raspasti, ja u nju ne vjerujem; Željko Komšić je bošnjački član Predsjedništva

- Pa da sam ga želio i zagovarao, do sada bih ga imao. Ono što ja zagovaram je transparentnost...

Od sutra stupaju na snagu: Vlada FBiH usvojila naredbe i preporuke Kriznog štaba FMZ, sve mjere produžene za 14 dana

Naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom važenja od 14 dana, a početak primjene...

Slučaj u BiH: Vlasnik fotografske radnje osumnjičen za falsifikovanje blizu 200 nalaza u vezi PCR testiranja

PRIJEDOR - U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj...

SDP BiH preko Suda BiH zatražio ponovno prebrojavanje svih glasova u Mostaru

Nakon dokaza o masovnim izbornim i postizbornim manipulacijama na izborima u Mostaru, Socijaldemokratska partija BiH je odlučila putem Suda...

Govoreći o vlastitoj bezbjednosti, Tegeltija je naveo da je prilično opušten u Banjaluci i da nema nikakvih strahova, ali da ima veliku zabrinutost za svoju ličnu bezbjednost u svakom pogledu.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da bi u slučaju da podnese ostavku, njega na toj poziciji trebalo da naslijedi Srbin iz Republike Srpske.

“Sa mojom smjenom ili ostavkom desilo bi se puno toga, ali se neće desiti ništa na kvalitetu i poboljšanju pravosuđa u BiH”, rekao je Tegeltija.

On nije želio da otkrije da li će podnijeti ostavku na poziciju predsjednika VSTS-a, ističući da će svoju odluku saopštiti danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći o vlastitoj bezbjednosti, Tegeltija je naveo da je prilično opušten u Banjaluci i da nema nikakvih strahova, ali da ima veliku zabrinutost za svoju ličnu bezbjednost u svakom pogledu.

“Moguće je da mi neko učinili zlo i u Banjaluci, ali je puno vjerovatnije da se to dogodi u Sarajevu zbog same teritorije. Vjerujem da u Banjaluci postoje i službe bezbjednosti koje ne bi to tako lako dopustile ili, ako bi se to dogodilo, makar bi to istražile i ne bi pozdravile”, istakao je Tegeltija sinoć za RTRS.

On je ponovio da je kao predsjednik VSTS-a BiH i kao čovjek u Sarajevu i cijeloj Federaciji BiH (FBiH) u javnom diskursu izložen tolikoj količini nezakonitosti, demonizaciji i dehumanizaciji.

“U slučaju da me neko ubije rekli bi da foliram, da je to neka teorija zavjere, da sam to nešto sam inscenirao ili da sam to zaslužio”, kaže Tegeltija.

On je rekao da je u Sarajevu kroz garnituru SDA, organizacije koje su sa njima povezane i medije koje kontrolišu, stvoren takav ambijent da se pozdravlja i ima punu podršku svaki nezakoniti akt, akt nasilja i obavještajni i svako zlo koje se može učiniti prema njemu.

“SDA ima namjeru i ciljeve da preuzme potpunu dominaciju i kontrolu nad pravosudnim sistemom u BiH”, ocijenio je Tegeltija, zaključujući da se u tu svrhu dešavaju aktivnosti koje sprovode obavještajne i paraobavještajne službe koje su povezane sa tom strankom.

VSTS je prošle sedmice održao vanrednu sjednicu čija je tema bio sporni audio-snimak razgovora Tegeltije sa bivšim članom Savjeta Milijanom Buhom, koji je objavljen u medijima, o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Na sjednici su usvojena tri zaključka od kojih se jednim traži da Tegeltija razmotri mogućnost podnošenja ostavke.

Tegeltija je na sjednici negirao izvještaje medija i naglasio da je taj snimak nezakonit, neautentičan i iskonstruisan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nebojša Vukanović: Bit ću kandidat za Predsjedništvo BiH, otišao bih 11. jula u Srebrenicu!

Narodni poslanik u Skupštini RS-a Nebojša Vukanović večeras je bio gost večeras na FACE televiziji. Prenosimo neke od najinteresantnijih...

Možda vas zanima i ovo