Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Tegeltija u službi entiteta umjesto države: Velika zainteresovanost dijaspore za RS

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Očito i Tegeltija dosljedno prati doktrinu svog stranačkog šefa Milorada Dodika, koji negira sve bosanskohercegovačko

Zadovoljan sam velikom zainteresovanošću dijaspore da se aktivno uključi u ekonomsko-privredni razvoj i život Republike Srpske.

Ovu izjavu nije dao, recimo predsjednik vlade ovog bh.entiteta Radovan Višković, već predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i to u Njemačkoj. Tegeltija je zaboravio da je u Minhenu bio prije svega kao državni službenik BiH čije bi interese u cijelosti trebao zastupati.

Očito i Tegeltija dosljedno prati doktrinu svog stranačkog šefa Milorada Dodika, koji negira sve bosanskohercegovačko, nego isključivo brani interese jednog entiteta i jednog naroda – piše Faktor.ba.

– Iz dijaspore stižu jasne poruke da su mnogi zainteresovani da se vrate, da mnogi imaju šta da ponude, a to su znanje i iskustvo koje su stekli u inostranstvu, te da očekuju od vlasti i općina u RS-u da im se pruži prilika, te da im se ne usporavaju i ne komplikuju procedure – poručio je Tegeltija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo