Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Tegeltija uputio zahvalnost Svjetskoj banci na pomoći Bosni i Hercegovini

Nemojte propustiti

Zoran Tegeltija uputio je izraze zahvalnosti Svjetskoj banci na iskazanoj spremnosti da i ovaj put pruži podršku i pomoć Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija upoznao je danas premijere Republike Srpske Radovana Viškovića i Federacije BiH Fadila Novalića da je Svjetska banka iskazala spremnost da finansijski pomogne BiH u sprečavanju, otkrivanju i saniranju posljedica pojave virusa korona (COVID-19).

Finansijska sredstva u iznosu od 20 miliona dolara bila bi operativna za podršku u praćenju bolesti, osnaživanje intervencija javnog zdravstva, te rad sa privatnim sektorom da bi se smanjio uticaj na ekonomiju, a odnosila bi se, između ostalog, na nabavku opreme za testove, bolničku opremu, izgradnju medicinskih objekata za hitnu pomoć, hitnu pomoć u hrani i dr.

Predsjedavajući Savjeta ministara uputio je izraze zahvalnosti Svjetskoj banci na iskazanoj spremnosti da i ovaj put pruži podršku i pomoć Bosni i Hercegovini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo