Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Tegeltija: Vrh SDS-a ukazuje na probosansku orijentaciju

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Prema njegovim riječima, nije riječ ni o nikakvoj slučajnosti ili omašci ili nepoznavanju materije već o novoozvaničenoj politici SDS-a koji se odriče temeljne ideje svog nastanka, kao “svesrpskog pokreta u teškim vremenima devedesetih godina”.

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, Milan Tegeltija kazao je danas kako rukovodstvo Srpske demokratske stranke svojim izjavama vodi tu stranku u politički sunovrat i ukazuje na probosansku prijentaciju, što će na narednim izborima “prepoznati borci i građani Republike Srpske”.

Tegeltija je naveo da je mislio da su nedavne tvrdnje potpredsjednika SDS-a Milana Radovića da je “potpisom Dejtonskog sporazuma, uspostavljanjem Aneksa, nastala Republika Srpska”, kao i da je nametnuti Inzkov zakon o negiranju genocida na snazi i da se primjenjuje lapsus ili nedovoljno poznavanje materije budući da je on “ekonomista i poznati bankar”.

“Nisam mogao ni sanjati da će me naknadne izjave koje su došle iz vrha SDS-a potpuno razuvjeriti da se radi o nekakvom lapsusu, omašci, nedovoljnoj pripremljenosti ili nepoznavanju materije, nego da je u stvari riječ o ozvaničenju nekog novog političkog pravca i politike SDS-a”, rekao je Milan Tegeltija.

Tegeltija je dodao da se nekoliko dana nakon toga i lider SDS-a Mirko Šarović “ničim izazvan javno odrekao patriotske politike i temelja SDS-a” kojom poslije Radovićeve, ne ostavlja prostor za nikakvu dilemu.

Prema njegovim riječima, nije riječ ni o nikakvoj slučajnosti ili omašci ili nepoznavanju materije već o novoozvaničenoj politici SDS-a koji se odriče temeljne ideje svog nastanka, kao “svesrpskog pokreta u teškim vremenima devedesetih godina”.

Tegeltija je naveo “da najbolji srpski sinovi nisu poginuli, niti su izranjavani i ostali bez dijelova tijela, niti je bilo ko bio borac Vojske Republike Srpske za BiH da bi bilo ko, ako se smatra srpskim patriotom i političarem, danas mogao i smio reći Bosna i Hercegovina nema alternativu”.

“To je upravo ono što nam je poručio Šarović i vrh SDS-a”, zaključio je Dodikov savjetnik.

On je ukazao da “odricanje od ideje samostalnosti Republike Srpske predstavlja njeno cementiranje u BiH”, te da je porukama iz vrha SDS-a ozvaničen probosanski politički pravac te stranke.

“Ovakvim porukama vrha SDS-a Republika Srpska ušla u novu ozvaničenu političku realnost, u kojoj se ideji nezavisnosti i samostalnosti Republike Srpske, ukoliko se BiH pokaže neodrživom i nemogućom za bezbjedan, prosperitetan i kvalitetan život srpskog naroda i građana Republike Srpske, više ne protive samo bošnjački politički faktori u BiH, nego i jedan unutrašnji politički faktor u političkom miljeu Republike Srpske, koji se dosad deklarisao kao prosrpski”, kazao je Tegeltija.

On smatra da je to nova politička realnost u Republici Srpskoj i da će taj novi politički stav SDS-doživjeti svoju provjeru na narednim izborima.

“Duboko sam ubjeđen da će ovakav patriotski sunovrat SDS-a, građani Republike Srpske dobro upamtiti i jasno reći šta o njemu misle svojim glasačkim listićima”, zaključio je Tegeltija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo