Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Teroristi uoči OI u Sočiju – ‘Imamo iznenađenje!’

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na jednoj internetskoj stranici džihadista objavljen je video koji sadržava prijetnju Olimpijskim igrama u Sočiju, prenosi CNN.

U videu, koji je objavljen i na Youtube-u, dvojica muškaraca odijevenih u crno poručuju Rusima, ali i svima koji će doći na Olimpijske igre, da nisu sigurni dokle god snage ruske vojske zauzimaju područje Sjevernog Kavkaza.

Što se tiče vaših Olimpijskih igara, koje toliko želite, imamo poklon za vas. Nastavite raditi to što radite, mi ćemo također, stoji u poruci. Imamo iznenađenje za vas i za turiste koji će vam doći. Ovo je za muslimansku krv koja se prolijeva svaki dan diljem svijeta: u Afganistanu, Somaliji, Siriji.., prijeti muškarac u videu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako su svijesni da bi igre, kao i bilo koji drugi događaj na tom nivou, mogle biti meta terorista, ali je dodao kako Rusija savršeno razumije prijetnju, te da zna kako je zaustaviti.

Ruski mediji javljaju, pak, kako je video objavila islamistička teroristička skupina koja stoji iza bombaških napada krajem prosinca u ruskom gradu Volgogradu.

U snimci, javljaju tamošnji mediji, dvojica se muškaraca identificirana samo kao Sulejman i Abdurahman, a na ruskom su jeziku rekli da su članovi militantne skupine Džamat Ansar al-Suna, čije je sjedište navodno u Iraku, te da ta skupina preuzima odgovornost za napade.

(Hrt)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo