Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Teroristi za danas planirali napad na Britaniju?

Nemojte propustiti

Islamska država planirala je, navodno, da izvrši teroristički napad na paradi koja se održava danas u Londonu povodom Dana oružanih snaga, piše “Dejli miror“.

Ovaj list je prenio navode britanskog lista “San“ koji je otkrio planove terorista.

List San piše da je policija spriječila napad na današnjoj paradi u Londonu pošto je jedan novinar, koji je radio inkognito, došao do detalja plana i odmah upozorio zvaničnike za borbu protiv terorizma.

Teroristi su, navodno, željeli da napadnu jednu vojne jedinice na paradi, piše B92.

“Policija je zajedno sa obavještajnim službama radi na uočavanju različitih prijetnji. Uvijek je od pomoći kada novinari sa nama podijele informacije, kao što je ovoga puta “San“ uradio. Jučerašnji napadi su pokazali koliko je teroritzam globalan, ali britanski nivo bezbjednosti je ostao nepromijenjen. Naš prioritet je da ohrabrimo građane da učestvuju na javnim događajima“, navela je lokalna policija.

Takođe, policija je pozvala građane da se jave ukoliko primjete bilo kakve sumnjive radnje.

Kako prenosi hrvatski “Telegram“, londonska policija je potvrdila kako je uspjela da spriječi teroristički napad tako što je razotkrila plan napada u vrijeme vojnog marša.

Vodeći čovjek napada je, navodno, Hunaid Husein iz Birmigema koji se prije dvije godine odselio u Siriju, gdje se vodi kao jedan od vodećih ljudi Islamske države.

Ovaj teroristički akt je bio planiram da se dogodi samo dan nakon napada u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj. Kako se navodi, bilo je planirano da napad izvrši bombaš samoubica na skupu na kojem se prema procjenam okuplja oko hiljadu ljudi.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je novinarima da će biti “pojačana bezbjednost” na svim manifestacijama na kojima se odaje počast britanskoj vojsci. Nije dao dodatne detalje. Policija je navela i da će biti pojačano obezbeđenje na godišnjoj gej paradi koja se održava danas u Londonu.

Britanija je zadržala na drugom najvišem nivou stepen prijetnje od terorizma, što znači da se smatra da je napad veoma vjerovatan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo