Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Teška saobraćajna nesreća kod Podgorice: Autobus sletio s mosta, više osoba poginulo

Nemojte propustiti

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo, oko 17.00 sati desila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj, prema navodima TV Vijesti ima oko 20 poginulih.

nesreca-podgoricaNesreća se, kako navode iz Uprave policije, dogodila u blizini kafane “Počinak”, kada jeautobus u kojem je bilo oko 50 putnika, sletio sa mosta Grlo u kanjon.

Prema informacijama “Vijesti” autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa ilijeve strane i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metra od puta.

Reporterka “Vijesti” javlja da se na padini vide tijela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje odakle izvlače povrijeđene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije je izvađeno oko 30 povrijeđenih.

Nešto prije 19 sati helikopter je uspio da se spusti u mjestu Seoce. Na licu mjesta su ljekari iz više crnogorskih opština sa sjevera.

Policija je blokirala jednu traku kako bi vozila hitne pomoći mogla da dođu do mjesta nesreće, a prema informacijama “Vijesti” osoblje Kliničkog centra u Podgorici je u stanju pune pripravnosti.

Dva terenska vozila sa pripadnicima ekipe SAJ-a krenuli su prema mjestu nesreće gdje bi trebalo da se spuste u kanjon.

Ekipa “Vijesti” je na magistralnom putu srela četiri bolnička vozila, koji su krenuli prema Podgorici, kao i neka putnička vozila koja su išla u istom pravcu, signalizirajući sa sva četiri žmigavca.

Šestoro povrijeđenih prebačeno je u dva putnička vozila do Kliničkog centra u Podgorici. Trećim vozilom do KC je prebačen dječak.

U KC su kazali “Vijestima” da su povrijeđeni državljani Rumunije. Prema navodima svjedoka koji su pružili prvu pomoć, autobus koji je prevozio unesrećene putnike je rumunskih registarskih tablica.

(Vijesti.me)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo