Srijeda, 5 svibnja, 2021

Teška saobraćajna nesreća u Salakovcu: Tri osobe smrtno stradale

Nemojte propustiti

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u 12.30 sati u mjestu Salakovac, na prometnici M-17 sjeverno od Mostara, javio je Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info

Prema izjavama očevidaca, novinarske ekipe TV1 koji su se reportažnim kombijem vozili iza stradalih, u vozilu su poginule su dvije žene i jedno dijete. Novinarka TV1 koja je svjedočila tragediji ističe da uzrok nesreće sigurno nije velika brzina. Vozačica je iz nekih drugih neutvrđenih razloga jednostavno izgubila kontrolu nad vozilom i pred njihovim očima proletjela u ponor prema Neretvi.

Vozilo se zaustavila na samoj obali jezera, u nekih metar vode i počelo tonu. Tada se vozač iz reportažnih kola TV1 spustio niz strmu padinu i nadljudskim naporima pokušao iz vozila koje je počelo da tone izvući unesrećeno. Nažalost, stradalima nije bilo pomoći.

Kako je ekipa portala Bljesak.info mogla vidjeti na mjestu događaja, vozačica osobnog vozila, koje se kretalo prema Mostaru, prije blage krivine izgubila kontrolu nad vozilom i nastavila pravo voziti u provaliju duboku oko 30 metara.

Osobni automobil marke Dacia, napola je virio iz Neretve, a vatrogasci su ga dodatno učvrstili dok ne dođe dizalica koja će ga izvući iz jezera.

(Bljesak.info/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo