Petak, 26 veljače, 2021

Teška saobraćajna nesreća u Turskoj: Poginula posvojena kćerka Kemala Ataturka

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Ulku Adatepe (79) poginula u saobraćajnoj nesreći na autoputu Ankara-Istanbul.

Foto: AnadolijaPosvojena kćerka Mustafe Kemala Ataturka Ulku Adatepe (79) poginula je u saobraćajnoj nesreći na autoputu TEM, na relaciji Ankara-Istanbul.

Vozač automobila u kojem se nalazila Adatepe izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u bankinu autoputa prilikom čega je Adatepe izletjela iz auta i, usljed jakog udara o cestu, izgubila život.

U autu je bio i njen suprug Emin Oke Adatepe, koji je zadobio teže povrede. On se oporavlja poslije operativnog zahvata.

Ulku Adatepe rođena je 24. januara 1933. godine u Ankari.  Ulku je  usvojena kćerka Ataurkove sestre Vasfije i nastavnika francuskog jezika Mehmeta Tahsina Cukuroglua.

Kada je imala devet mjeseci, Ataturk ju je primio u svoju predsjedničku palaču u Čankaji u Ankari u kojoj je živjela do šeste godine.

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Ulku, izraze saučešća uputili su turski predsjednik Abdullah Gul, predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Cemil Cicek, predsjednik  Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu i sportski klub Fenerbahće.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo