Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Teška saobraćajna nesreća u Turskoj: Poginula posvojena kćerka Kemala Ataturka

Nemojte propustiti

Ulku Adatepe (79) poginula u saobraćajnoj nesreći na autoputu Ankara-Istanbul.

Foto: AnadolijaPosvojena kćerka Mustafe Kemala Ataturka Ulku Adatepe (79) poginula je u saobraćajnoj nesreći na autoputu TEM, na relaciji Ankara-Istanbul.

Vozač automobila u kojem se nalazila Adatepe izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u bankinu autoputa prilikom čega je Adatepe izletjela iz auta i, usljed jakog udara o cestu, izgubila život.

U autu je bio i njen suprug Emin Oke Adatepe, koji je zadobio teže povrede. On se oporavlja poslije operativnog zahvata.

Ulku Adatepe rođena je 24. januara 1933. godine u Ankari.  Ulku je  usvojena kćerka Ataurkove sestre Vasfije i nastavnika francuskog jezika Mehmeta Tahsina Cukuroglua.

Kada je imala devet mjeseci, Ataturk ju je primio u svoju predsjedničku palaču u Čankaji u Ankari u kojoj je živjela do šeste godine.

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Ulku, izraze saučešća uputili su turski predsjednik Abdullah Gul, predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Cemil Cicek, predsjednik  Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu i sportski klub Fenerbahće.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo