Subota, 17 travnja, 2021

Teška saobraćajna nesreća u Vogošći: Preminuli motociklista Adnan Halilović iza sebe ostavio sina

Nemojte propustiti

Jučer se u Sarajevu, u općini Vogošća, u kasnim popodnevnim satima (oko 17:30) dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba preminula, a dvije su teško povrijeđene.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prema izvještaju MUP-a do nesreće je došlo u ulici Igmanska do broja 35, i tom prilikom je vozač motocikla, Adnan Halilović (1984.) udario u putnički automobil Lada Niva.

Vozač motocikla i njegova supruga Albina Halilović (1988.), te vozač Nive, Elvis D. (1962.) odmah nakon nesreće primljeni su na KCUS.

VEZANO: Troje povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj kod Vogošće

Kako nam je kazala Biljana Jandrić glasnogovornica KCUS-a, povrijeđeni Adnan Halilović bio je u izuzetno teškom stanju i preminuo je istog dana u 20:05 sati na centru Univerziteta u Sarajevu, najvjerovatnije od iskrvarenja, ali će naknadna obdukcija pokazati tačan uzrok smrti. Adnanova supruga, Albina Halilović pretrpjela je frakturu karlice i prebačena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, dok je Elvis D. pretrpio teške povrede glave i nalazi se na opservaciji na Klinici za urgentnu medicinu.

Prema izjavama svjedoka sa lica mjesta do nesreće je došlo kada se vozač motocikla Adnan Halilović kretao iz pravca Vogošće, a vozač Nive iz pravca Hotonja. Auto je skrenuo iz svoje trake u namjeri da se isključi sa glavne ceste i time oduzeo pravo prvenstva motociklisti. Drugi ipak svjedoče da je vozač motocikla vozio neprilagođenom brzinom, što prema kazivanju svjedoka potvrđuje i velika šteta na automobilu Lada Niva.Policija je napravila uviđaj i sastavila izvještaj o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći koji će biti poznat naknadno. Inače, ova relacija je Sarajlijama dobro poznata jer je često mjesto saobraćajnih nesreća. Preminuli Adnan i njegova supruga Albina Halilović su iz Semizovca i roditelji su malog dječaka.

(Source)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo