Četvrtak, 25 travnja, 2024

Teška situacija u selima oko Srebrenice, ima smetova i do jednog metra

Preporučeno

Teška mehanizacija probija se do planinskih sela Luke i Krušev Dola.

Nove snježne padavine i poledica na kolovozu otežali su saobraćaj na svim regionalnim i planinskim putevima srebrenićke općine.

Visina snijega u planinskim krajevima veća je od 50 centimetara. Na planinskim prevojima Stublića, Vukeljinog stana, Brežana, Stoca i Osmača ima smetova iznad jednog metra.

Mokar i težak snijeg prouzrokovao je velike štete na voćnjacima i plantažama maline i kupine, a na kolovozima, osim velikog snijega ima i oborenih stabala. Svi lokalni putevi su neprohodni te sva planinska sela očekuju dolazak ekipa za održavanje puteva u zimskom periodu.

Upravo se čita:  “Zima” će još kratko trajati: Vraćaju nam se ljetne temperature!

Teška mehanizacija probija se do planinskih sela Luke i Krušev Dola. Međutim, mještani ovih sela, javljaju da put nije očišćen te prijevoznici učenika neće moći voziti djecu u škole u Srebrenicu. Istih problema imaju i đaci drugih planinskih sela.

Osim što u Luci i Kruževom Dolu dolazi do povremenog prekida u napajanju električnom energijom, u gradu i drugim selima, problema ima i sa snabdijevanjem vode iz gradskog vodovoda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, nastavlja svojim izjavama direktno ugrožavati ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Dodik je nastavio...

Još vijesti za vas