Nedjelja, 28 veljače, 2021

Teške optužbe Željane Zovko nakon inicijative o rotirajućem gradončelniku Mostara: “Ovo predlažu oni koji ne vole Mostar”

Nemojte propustiti

Preminuo je Milan Bandić

ZAGREB - O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost...

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

Inicijativa o rotirajućem gradonačelniku je naišla na zid odbijanja svih stranaka s hrvatskim predznakom, koje smatraju da gradonačelnik Mostara, kao “stolnog hrvatskog grada”, po svaku cijenu mora biti Hrvat.

Željana Zovko, HDZ-ova zastupnica u Evropskom parlamentu, komentirala je na svom Twitter nalogu inicijativu da Mostar dobije rotirajućeg gradonačelnika.

-Mostar mora konačno prestati služiti kao poligon za eksperimentiranje onima koji ga ne vole. Sulude ideje o rotiranju gradonačelnika vraćaju grad u mračni period “grada slučaja”, napisala je Zovko na Twitteru.

Podsjećamo, prema prijedlogu koji je lansirao SDP, 16 mjeseci gradonačelnik Mostara bio bi iz Koalicije za Mostar, 16 mjeseci iz Bh. bloka te 16 mjeseci iz HDZ-a BiH.

Inicijativa je naišla na zid odbijanja svih stranaka s hrvatskim predznakom, koje smatraju da gradonačelnik Mostara, kao “stolnog hrvatskog grada”, po svaku cijenu mora biti Hrvat.

Skandalozna je činjenica da Željana Zovko autore ideje o rotirajućem gradonačelniku optužuje da ne vole Mostar!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Krenuo lov na sezonske radnike iz BiH: “Glavni konobar ima platu oko 1.000 eura”

Menadžer marketinga portala za zapošljavanje Mojposao.ba, kazala je da je na njihovom portalu nedavno objavljeno više oglasa za sezonske...

Možda vas zanima i ovo