Četvrtak, 21 listopada, 2021

TEŠKO STANJE U KLADNJU Snijeg paralizirao grad i okolinu, proglašeno stanje prirodne nepogode: Ovoliki snijeg mnogi ne pamte

Nemojte propustiti

[wonderplugin_gallery id=”81″]

Usljed obilnih snježnih padavina na području općine Kladanj danas je na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite, donesena Odluka o proglašenju stanja prirodne nepogode.

Visina snježnog pokrivača u Kladnju prelazi 90 cm, a snijeg koji mnogi ne pamte, paralizirao je općinu.

Mokar i težak snijeg, koji je jučer i protekle dvije noći padao na području Kladnja, obustavio je saobraćaj na gotovo svim lokalnim putevima.

U mjesnoj zajednici Stupari je prekinuto snabdijevanje pitkom vodom, dok su Tuholj, Brateljevići, Kladanj Centar, Starić, Stupari i Tarevo ostali bez električne energije, što je uzrokvalo da bez struje ostane više od 80 posto stanovnika općine Kladanj.

Veliki problem predstavlja i to što su prekinute telefonske komunikacije (fiksne i mobilne) s velikim dijelom općine tako da sa stanovništvom do kojeg se ne može doći, zbog snježnih prepreka na putu, nije moguće uspostaviti bilo koji kontakt.

Obustavljen je i rad škola na području Općine, kao i rad velikog broja privrednih subjekata.

Sve raspoložive snage trenutno su na terenu te rade na uklanjanju snijega i pokušavaju probiti snježne blokade koje stoje na putevima, saopćeno je iz Općine Kladanj.

Snijeg neprestano pada, a stanovnike općine Kladanj očekuje neizvjesna noć.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo