Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Testirano 65 uzoraka: Nema novih slučajeva koronavirusa u Kanotnu Sarajevo

Nemojte propustiti

U KS je trenutno hospitalizirano sedam pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze dvije osobe, a u izolatoriju KCUS-a pet. Nema pacijenata na respiratorima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u KS izvršeno je 65 laboratorijskih testiranja na prisustvo koronavirusa.

Nije bilo novih potvrđenih slučajeva infekcije ovim virusom. Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo i dalje iznosi 108.

“Trenutno je hospitalizirano sedam pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze dvije osobe, a u izolatoriju KCUS-a pet. Nema pacijenata na respiratorima. Ukupan broj oporavljenih u Kantonu iznosi 56, a broj aktivnih slučajeva je 42. Jučer nije bilo potpuno oporavljenih niti smrtnih ishoda”, navodi se u podacima iz biltena Zavoda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je tokom protekla 24 sata evidentiralo dva slučaja kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji se nalaze dvije osobe.

Na evidenciji Službe za zapošljavanje KS od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine, prijavilo se 5.165 osoba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo