Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Tihomiru ukrali tonu luka: Oduzeo mi je sve, dobio gotov proizvod, a mi se mučimo

Nemojte propustiti

HRVATSKA – Lopovi su ovo polje posetili već drugi put. Prvi put su odneli pola tone luka, a sada su kombijem ušli unutra i čak su i birali veće glavice, a ostavljali manje.

Tihomir je sa suprugom izorao luk i ostavio ga da se suši. Kada su se za dva dana vratili, luk je nestao.

“Tužan jesam, ko ne bi bio. Orete na njivi i onda neko dođe, samo kupi. Gotov proizvod. Niti orao niti kopao. Vide se baš po gredici od kombija kako se vozio po zemlji, po luku, bez srama – rekao je on, a prenosi RTL.

Porodica koja živi samo od poljoprivrede posadila ga je u septembru i 10 mjeseci kasnije, sav trud i rad je završio kod drugog. Kao i nekih 10-ak hiljada kuna.

Luk je trebalo da ode za Dalmaciju zajedno sa lukom koji su uspjeli ranije da poberu. Tihomir smatra da je njihovo polje “snimljeno”.

“Čim smo mi odorali, odmah su počele krađe. To valjda nije za lične potrebe, nego se prodaje dalje. Dobija gotov proizvod, a mi se mučimo tu”, objašnjava Tihomir.

Lopovi su ovo polje posetili već drugi put. Prvi put su odneli pola tone luka, a sada su kombijem ušli unutra i čak su i birali veće glavice, a ostavljali manje.

I sa drugih međimurskih njiva i vrtova nestaju i krompiri, tikve, krastavci… Policija tvrdi da počiniteljima ne može ništa ako ih ne ulovi dok kradu.

“Međutim, ako vi zateknete kombi koji na putu prevozi poljoprivredne proizvode, vrlo je teško dokazati da su ukradeni. Luk je luk. Imali smo slučajeve gde su se pripremili, otišli su, kupili na nekakvom OPG-u 500 kilograma krompira, imali su račun i nakon toga su iduće dve ili tri nedelje krali krompir. Uvek su imali isti račun”, objasnio je Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo