Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Tijana Ajfon priznala krivicu ali ne želi u zatvor: Evo koliki iznos bi mogla platiti za “slobodu”

Nemojte propustiti

Branilac Tijane Maksimović, advokat Miloš Stevanović nakon izricanja presude u sudu je najavio da će tražiti da zatvorska kazna za njegovu branjenicu bude preinačena u novčanu.

Tijana Maksimović (28), poznata kao Tijana Ajfon, osuđena je u Sudu BiH na godinu zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je zaključila sa Tužilaštvom BiH.

Maksimović je osuđena jer je podsticala državljanke Srbije S.G. i S.P. da pružaju seksualne usluge za novac. Ona je, kako se navodi u optužnici, djevojke dovela iz Beograda u Bijeljinu, gdje su na privatnoj zabavi pružale seksualne usluge.

Predsjednica sudskog vijeća, sudija Hasija Mašović prilikom izricanja presude istakla je da je sud cijenio sve okolnosti, poput onih da je optužena bila kooperativna tokom istrage.

-Ona je iz Srbije dolazila na oba saslušanja, te ranije nije osuđivana. Za ovo krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, ali je sud cijeneći sve navedene okolnosti odlučio da prihvati sporazum, pojasnila je Mašović.

Branilac Tijane Maksimović, advokat Miloš Stevanović nakon izricanja presude u sudu je najavio da će tražiti da zatvorska kazna za njegovu branjenicu bude preinačena u novčanu.

Ona je bila u pritvoru od 27. maja do 24. juna 2020. godine, odnosno 28 dana, te joj preostaje da u zatvoru provede još 337 dana. S obzirom na to da dan proveden u zatvoru prema zakonskim odredbama košta oko 100 KM, Maksimović će za “slobodu” morati isplatiti 33.700 KM.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo