Subota, 27 veljače, 2021

Tijana Ajfon priznala krivicu ali ne želi u zatvor: Evo koliki iznos bi mogla platiti za “slobodu”

Nemojte propustiti

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Branilac Tijane Maksimović, advokat Miloš Stevanović nakon izricanja presude u sudu je najavio da će tražiti da zatvorska kazna za njegovu branjenicu bude preinačena u novčanu.

Tijana Maksimović (28), poznata kao Tijana Ajfon, osuđena je u Sudu BiH na godinu zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je zaključila sa Tužilaštvom BiH.

Maksimović je osuđena jer je podsticala državljanke Srbije S.G. i S.P. da pružaju seksualne usluge za novac. Ona je, kako se navodi u optužnici, djevojke dovela iz Beograda u Bijeljinu, gdje su na privatnoj zabavi pružale seksualne usluge.

Predsjednica sudskog vijeća, sudija Hasija Mašović prilikom izricanja presude istakla je da je sud cijenio sve okolnosti, poput onih da je optužena bila kooperativna tokom istrage.

-Ona je iz Srbije dolazila na oba saslušanja, te ranije nije osuđivana. Za ovo krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, ali je sud cijeneći sve navedene okolnosti odlučio da prihvati sporazum, pojasnila je Mašović.

Branilac Tijane Maksimović, advokat Miloš Stevanović nakon izricanja presude u sudu je najavio da će tražiti da zatvorska kazna za njegovu branjenicu bude preinačena u novčanu.

Ona je bila u pritvoru od 27. maja do 24. juna 2020. godine, odnosno 28 dana, te joj preostaje da u zatvoru provede još 337 dana. S obzirom na to da dan proveden u zatvoru prema zakonskim odredbama košta oko 100 KM, Maksimović će za “slobodu” morati isplatiti 33.700 KM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“VSTV ne treba prihvatiti Tegeltijinu ostavku, mora ga razriješiti!”

Neophodno je da novi saziv VSTV-a predvođen predsjednikom Halilom Lagumdžijom te njegovim zamjenicama Biljanom Simeunović i Sanelom Gorušanović Butigan...

Možda vas zanima i ovo