Utorak, 26 listopada, 2021

Timošenko: Moramo braniti Ukrajinu, pa šta košta neka košta

Nemojte propustiti

Foto: EPA
Foto: EPA

Bivša predsjednica vlade Ukrajine Julija Timošenko uporedila je ruskog predsjednika Vladimira Putina sa Hitlerom i rekla da se Ukrajina mora braniti, kolika god cijena bude bila potrebna za to.

“Pitajte bilo kog njemačkog policajca šta bi on uradio kada bi vidio jednog pijanog i van kontrole vozača kako sa gasom ‘do daske’ juri prema autobusu punom ljudi”, odogovorila je Timošenko na pitanje “Bilda” kako se Putin može zaustaviti, dodajući da po njenom mišljenju “pištaljka” tu ne bi mogla biti dovoljna.

“Mi našu zemlju moramo braniti – pa šta košta neka košta”, rekla je Timošenkova danas u intervjuu ovom tabloidu.

Ona je Putinov jučerašnji govor ocijenila kao “fašističku propagandu”.

“Vjerujem da Evropa i cijeli svijet od 1938. nisu čuli takav govor, kakav je Putin juče održao. Njegova poruka zapadu i Kijevu je – za vas se ni malo ne brinem”, rekla je Timošenko i kritikovala Zapad zbog postupaka prema Putinu.

Najveća greška je da se “Putonova agresija protiv Ukrajine smatra kao lokalni konflikt”, ocijenila je Timošenko, ukazujući da Putin želi da “uništi svijet”.

Ona je upozorila da ukrajinski konflikt ima globalnu dimenziju i da će svijet, ako dalje bude ćutao, morati da “igra kako Putin svira”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo