Petak, 24 ožujka, 2023

Tinejdžer iz Teslića pretučen zbog novca?

Nemojte propustiti

Bogdan Rakić (18) iz Teslića, koji je mučki pretučen prije petnaestak dana, družio se s A.J. (23), koji je prekjuče popodne zajedno sa B.J. (22) uhapšen zbog sumnje da su se nad osamnaestogodišnjakom iživljavali na području Borja.

U Tesliću kruži više verzija o motivima ovog brutalnog napada, pišu Nezavisne novine.

Po jednoj, napadači su posumnjali da je Rakić policiji rekao od koga je kupio drogu. Priča se, naime, da su kod Bogdana policajci pronašli marihuanu, a on je navodno tokom ispitivanja “propjevao”, odnosno odao kod koga je nabavio taj narkotik.

“Deset minuta nakon njegovog puštanja iz policije oni su ga pokupili, odvezli su ga na Borje i tamo tukli”, pričaju mještani Teslića, ali nam je iz policije rečeno da Rakić uopšte nije privođen, niti prolazi kroz evidencije kada je riječ o narkoticima.

Po drugoj verziji, Rakić je napadačima ostao dužan sitnu svotu novca, ali to policija još ne može da utvrdi jer Bogdana zbog njegovog zdravstvenog stanja ne uspijevaju ispitati.

Rakićeva majka Roberta Glancer (44) za Nezavisne novine kaže da se u Tesliću “svašta priča i dosta izmišlja”, te navodi da ne zna da li je njen sin od A.J. ili nekog drugog kupovao marihuanu.

“On nema taj novac da bi on to mogao kupiti. Ja sam samohrana majka, što zaradim to imam, privatno stanujemo, moram obaveze da platim, tako da ja nemam pare da bi on to mogao kupovati. E sad, da nije neko njemu dao da on to prodaje, tako nešto, to već ne znam”, navela je Roberta, inače karate-trener, dodavši da se tim sportom bavio i njen sin.

Ono što je sigurno jeste da su se Bogdan i napadači poznavali, te da je on sam ušao u FIAT, vlasništvo jedne firme iz FBiH, kojim je upravljao treći muškarac, a koji vjerovatno nije ni znao šta će se potom događati.

Sumnja se da su se iživljavali nad Rakićem, ali ga nisu vozilom vukli po putu. Nakon što su ga premlatili, ponovo su ga dovezli u Teslić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo