Četvrtak, 25 travnja, 2024

Tinejdžer se ubio nakon što ga je na to nagovorila lažna cura s Facebooka

Preporučeno

Osamnaestogodišnji Britanac Mitchell Bowie ubio se ljetos pod još nerazjašnjenim okolnostima, a njegova porodica vjeruje da ga je na samoubistvo nagovorila osoba skrivena iza lažnog profila na Facebooku.

Mitchell je pronađen mrtav 31. jula ove godine u porodičnom domu u Redcaru na sjeveroistoku Engleske, a članovi njegove porodice uvjereni su da je za tragediju kriva “lažna” djevojka s kojom se Mitchell upoznao i stupio u vezu preko Facebooka, piše Daily Mail.

Članovi njegove porodice na sudu su izjavili kako su uvjereni da je Mitchella na suicid nagovorila osoba koja se s njim zbližila putem Facebooka koristeći lažni profil, a potom ga počela opsjedati i maltretirati. Taj je fenomen inače poznat kao “catfishing”.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Istragom je dosad utvrđeno da se Bowie početkom ove godine počeo “družiti” putem Facebooka s djevojkom iz Liverpoola. Njegova porodica tvrdi da se on nikada nije uživo susreo s njom, a njegove pozive i nagovore da se nađu uvijek je odbijala uz neki izgovor. Navodno mu je slala i prijeteće poruke tvrdeći da zna ljude u Manchesteru koji bi ga mogli “izbosti”.

Mitchell se kasnije na Facebooku upoznao s djevojkom koja je tvrdila da je rodica njegove “virtuelne” djevojke. Njegova porodica sumnja da je u pitanju ista osoba skrivena iza dva različita i k tomu lažna profila.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Mladićeva sestra Sinead kazala je na sudu kako je navodna djevojka iz Liverpoola neprestano ospjedala njenog brata i zaludjela ga.

“Ona mu je rekla da se ubije”, tvrdi sestra nesretnog mladića.

Njegov brat Jay kaže kako je “djevojka” neprestano izmišljala razloge da se ne nađu “licem u lice” te da je neprestano zvala na njihov kućni telefon.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

“Kada ju je ostavio, počela ga je maltretirati i prijetiti mu. Prijetnje su eskalirale kada mu je rekla da će zapaliti našu porodičnu kuću”, dodao je brat.

Druga sestra, Lisa, potvrdno je odgovorila na pitanje istražitelja je li Mitchell bio uplašen za svoj život.

Noć prije nego što je pronađen mrtav, mladić je “rodici” fantomske djevojke poslao MMS-poruku na kojoj je rekao da je spreman dići ruku na sebe. Rođakinja je taj MMS proslijedila članovima njegove porodice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas