Subota, 19 lipnja, 2021

Tirić: “Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da će se dešavati ovo, ne bih mogao da vjerujem”

Nemojte propustiti

Tirić je kazao da je kompletna priča izvučena iz konteksta i da se radi o ‘zlonamjernom iskrivljivanju činjenica’.

Društvene mreže od jučer bruje o stavovima jednog od ključnih ljudi lanca pekara “Manja” Saše Trivića. Kao što je već poznato, Trivić je navodno u svojim tvitovima veličao Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Te objave su izazvale ogorčenje brojnih Sarajlija koji su na društvenim mrežama pokrenuli apel za bojkot proizovoda ove kompanije. Inače lanac pekara “Manja” ima poslovnice u sarajevskim naseljima Otoka, Hrasno, Čengić Vila, Vogošća, Koševo…

Tirić: Zlonamjerno iskrivljivanje činjenica

Za banjalučke medije je progovorio i Saša Tirić, vlasnik spomenute kompanije. On je kazao da je kompletna priča izvučena iz konteksta i da se radi o ‘zlonamjernom iskrivljivanju činjenica’.

“Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da će se 2019. godine dešavati ovo, prozivke o četnicima i slično, ne bih mogao da vjerujem. Najcrnje je to što pišu da sam rekao nešto što nisam. Izvučen je jedan moj tvit iz 2016. u vezi Dana RS-a, a optužen sam da podržavam ratni zločin. Radi se o zlonamjernom iskrivljivanju činjenica, jer se na Tviteru može naći i to da sam pisao da za zločin svako treba da odgovara i da treba zaustaviti mržnju među ljudima”, kaže Saša Trivić, vlasnik “Krajina Klasa” i dodaje:

“Ako tako budemo radili, može se desiti bojkot u Republici Srpskoj za robu koja dolazi iz Federacije BiH. Hoćemo li prebrojavati krvna zrnca u robi? Ako se ludilo ne zaustavi, šteta može biti ogromna”, kazao je Trivić za banjalučki portal SrpskaInfo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo