Petak, 3 prosinca, 2021

To je pravi gazda: Senad Šantić sa svojim radnicima podijelio 50 posto ukupnog profita firme

Nemojte propustiti

– Ovo je naš način da ostanemo konkurentni na tržištu. To znači i da će u slučaju da se jedna od kompanija u našem portfelju prodati, taj novac također biti podijeljen među našim timom – naveo je Šantić

Mostarac Senad Šantić, direktor kompanije “ZenDeV”, odlučioje još jednom nagraditi svoje uposlenike i s njima podijeliti 50 posto profita firme.
Naime, Šantić, koji je ranije u javnost dospio zato što je svoje radnike počastio putovanjem u Tursku na ljetovanje, kao razlog novog nesvakidašnjeg poteza naveo nekoliko razloga:

– Želimo kulturu u kojoj svaki član tima osjeća vlasništvo nad našim uspjehom. Želimo kulturu koja nagrađuje svakoga proporcionalno uspjehu koji smo stvorili. Želimo kulturu dugogodišnjih mislilaca. Ovo je naš način da ostanemo konkurentni na tržištu. To znači i da će u slučaju da se jedna od kompanija u našem portfelju prodati, taj novac također biti podijeljen među našim timom – naveo je Šantić, koji se prije nekoliko godina vratio u našu zemlju iz Švedske i sa kolegom Nikolom Mirkovićem osnovao ovu firmu.

– Nikola Mirković i ja smo uvijek osjećali da je imati partnera na ovom putovanju mnogo zabavnijim nego što bi to bilo raditi sami. Nadamo se da će ova odluka natjerati da svi u našem timu podijele dio iskustva s nam.

Na kraju dana.. Bez njih.. Nema ničega – naveo je na kraju Šantić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tokom gostovanja na RTRS-u: Ministar u Vladi RS-a i Dodikov koalicioni partner priznao genocid u Srebrenici

Đokićeva Socijalistička partija je dugogodišnji koalicioni partner SNSD-a te je još od 2006. godine dio vladajuće većine u Republici...

Možda vas zanima i ovo