Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

“To nije moglo ni sa moćnom SDA, a kamoli sa njihovom invalidnom strukturom”

Nemojte propustiti

“Stav RS je jasan, organi BiH nisu donijeli odluku. Ni Predsjedništvo ni Vijeće ministara ni Parlament”, naveo je Dodik.

Milorad Dodik ponovo se obrušio na Osmorku, nazivajući je invalidnom strukturom. On je na RTRS ponovo komentirao to što je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH otišla instrukcija u UN da podrži rezoluciju o Ukrajini.

Dodik kaže da o tome nije bilo jedinstvenog stava u Predsjedništvu BiH koje je nadležno za vanjsku politiku.

“Ovdje je sve moguće. Ovdje se radi o kršenju Ustava. Ne može nešto biti spoljno politički stav ako nema jedinstvenog stava u Predsjedništvu BiH. Bisera Turković je radila unilateralno i vidjeli smo kako je to završilo. Tako će i ovo. Nama je važno da naši prijatelji u Rusiji to razumiju. Stav RS je jasan, organi BiH nisu donijeli odluku. Ni Predsjedništvo ni Vijeće ministara ni Parlament”, naveo je Dodik.

Dalje je naveo da je taj potez Ministarstva vanjskih poslova urušavanje BiH.

“Ovo je dodatno urušavanje BiH. Mi nismo mislili da će se sad nešto promijeniti, da će teći med i mlijeko. Oni su to mislili. Oni misle, eto ušla je ta Osmorka u vlast i neće Dodik sad pročati o genocidu i neće ovo neće ono. Kao nešto se desilo. Nije se ništa desilo. Ušli smo organe i naša politika je ista. Svidjelo se to nekome ili ne. Ako naćete ustavnu BiH onda hajmo je rušiti”, istakao je Dodik pa se obrušio na ministra Elmedina Konakovića.

“Ne bih preporučio Konakoviću to. Neću da polemišem s njim preko medija . Zvao sam ga, bio u obavezama on, a onda i ja. Nazvat ću ga i reći mu. Ako on misli da je BiH samo ono što oni misle grdno se vara. To nije moglo ni sa moćnom SDA pa neće ni sa njihovim invalidnim strukturama”

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo