Subota, 15 svibnja, 2021

Tokom demonstracija u Sarajevu: Pet osoba privedeno zbog napada na policiju

Nemojte propustiti

Pet osoba, koje su privedene tokom demonstracija ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, pripadale su grupama koje su se sukobile na platou i koje su bacale flaše i druge predmete na policijske službenike, saopšteno je Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Tom prilikom privedeno je petoro lica iz Sarajeva, čiji su inicijali B.B, J.I.J, S.A, Š.Đ, i S.D.

Prilikom hapšenja lica B.B, J.I.J, i S.A. upotrijebljena su sredstva za vezivanje, a ove osobe bile su u alkoholisanom stanju i odbile su sve metode utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu.

Ovim licima uručen je prekršajni nalog po kojem su prihvatili odgovornost.

Prilikom hapšenja nisu u upotrijebljena sredstva za vezivanje protiv lica Š.Đ, i S.D, koje je imalo vidnu povredu iznad oka, koja je krvarila, te mu je ukazana ljekarska pomoć.

Lica Š.Đ i S.D. su, u prisustvu branioca, otpušteni iz službenih prostorija, a protiv njih je pokrenut prekršajni postupak.

Iste večeri je zbog narušavanja javnog reda i mira u Ulici zmaj od Bosne, sarajevska opština Centar, podnesen prekršajni nalog i protiv Đ.Z. iz Sarajeva.

Iz MUP-a poručuju da će, s obzirom da se očekuje nastavak protestnog okupljanja ispred zgrade institucija BiH, policijski službenici, u saradnji sa drugim policijskim agencijama, profesionalno i u skladu sa zakonom, vršiti osiguranje okupljanja, s ciljem omogućavanja legitimnog izražavanja prava na protest.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji porodične tragedije koja je potresla BiH: Mirsad ubio suprugu i sebe, ostalo sedmero siročadi

ŽEPČE - Mrtve supružnike Izeta i Enisu jučer je u 9.30 sati pronašao rođak iz Zavidovića kod kojeg su...

Možda vas zanima i ovo