Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Tokom gašenja požara prevrnula se cisterna, vozač teže povrijeđen

Nemojte propustiti

Tokom gašenja požara u gospodarskoj jedinici Ljubuša, šumski predjel Mali Crni vrh spletom nesretnih okolnosti tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prevrtanja cisterne DVD Tomislavgrad prilikom čega je vozač iste Ante Sušilović zadobio teže tjelesne povrede, saopštio je djelatnik Šumarije Tomislavgrad Nedjeljko Pokrajčić.
 
Foto: IlustracijaKako navodi Pokrajćić, cisterna se tri puta okrenula i prikliještila vozača Antu Sušilovića, koji je hitno odvezen u KBC Firule Split sa višestrukim prijelomima na tijelu.

Do nezgode je došlo uslijed proklizavanja i zaglavljenja pogonskih točkova na nepristupačnom terenu požarišta u pravcu glavne fronte požara, naveo je Pokrajčić.

U svezi sa samim požarom Pokrajčić je kazao da se na ovaj način požar ne može ugasiti zbog visoke i  suhe trave pomiješane sa jednim dijelom zelenom travom.

“Krajnje je vrijeme da se podmetači ovakvih požara pronađu i primjereno kazne. Jer gasiti požar na ovakvim temperaturama i nositi 25 litara vode na leđima uz brdo nagiba i preko 40 % te uništavati vozila po gudurama, izlagati živote opasnosti vozeći cisterne a ne pokušati naći krivce  stvarno je besmisleno“, istakao je Pokrajčić.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo