Petak, 29 rujna, 2023

Tokom sedmice stabilno i sunčano, za vikend nova promjena vremena

Preporučeno

Temperature zraka tokom sedmice u porastu, a za vikend opet nagli pad temperature.

U Bosni i Hercegovini stabilno i pretežno sunčano vrijeme prevladavat će do kraja ove radne sedmice. Za dane vikenda pretežno oblačno sa povremeno slabom kišom očekuje se u Bosni, a na području Hercegovine sunčano uz promjenjivu naoblaku tokom dana. Sniježni pokrivač zadržat će se samo na visokim planinama.

Upravo se čita:  Sladić objavom zabrinuo bh. građane: Šta nam se to sprema?

Jutarnji mrazevi mogući su još u utorak, a u srijedu samo na visoravnima i u planinskim predjelima. Temperature zraka tokom sedmice u porastu, a za vikend opet nagli pad temperature.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -3°C do 2°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne temperature između 15 i 21 stepen.

U periodu od 18.04. do 20.04. pored nešto većeg mraza u ponedjeljak, prognozira se promjenjivo vrijeme sa slabom kišom u centralnim i istočnim područjima.

Upravo se čita:  U entitetu RS sutra Dan žalosti zbog ''tragičnih dešavanja na Kosovu''

Od 21.04. prema trenutnim raspoloživim prognostičkim materijalima izvjesni su kiša i pljuskovi. Više padavina moguće je u zapadnim i južnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -3°C i 4°C u Bosni, do 8°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 5 i 10 stepeni u Bosni, do 13 u Hercegovini. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature bit će u rasponu od 9 do 16 stepeni u Bosni do 20 u Hercegovini.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo