Utorak, 18 svibnja, 2021

Tomislav Nikolić: Srbi iz Republike Srpske su Bosanci!

Nemojte propustiti

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić kazao je da mu je žao zbog svih zločina počinjenih nad Bošnjacima, te da će se pokloniti žrtvama genocida, u emisiji “Interview 20”, koju uređuje i vodi Sanela Prašović-Gadžo na BHT-u.

“Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac”, kazao je Nikolić, istakavši da će uskoro posjetiti Srebrenicu.

On je, između ostalog, kazao i kako su za njega Srbi iz Republike Srpske Bosanci, iako neki od njih ne vole da ih tako zovu.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović ove sedmice boravili su u službenoj posjeti Srbiji gdje su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba da bude nesuglasica i nerazumijevanja te da dvije države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. stoljeća ne smiju više nikada da se ponove.

“Srbija kao garant Daytonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvijek kada zatreba i ako postoji potreba pružit će pomoć. Ali mi bismo željeli da dva entiteta sami rješavaju svoje probleme i da surađuju”, rekao je Nkolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić odbio je otputovati u Srbiju, a Nikolić je kazao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.

Izvor: Klix

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo