Petak, 14 svibnja, 2021

Zastrašujuće: Tornado pogodio Vojvodinu, oštećeni krovovi nekoliko domaćinstava (Video)

Nemojte propustiti

Sela Ljukovo i Golubinci kod Inđije u Srbiji jučer je pogodio tornado koji je, prema riječima mještana, nanio materijalnu štetu na krovoima u nekoliko domaćinstava.

tornado_Indjija_SrbijaMještanin iz Ljukova Dragan Novaković snimo je prolazak tornada trasom pruge. On je rekao da se tornado pojavio između sela Ljukovo i sela Golubinci nešto prije 13 sati.

– Trajao je nekih 10-ak minuta, s tim da sam ja bio u kući prvih par minuta kad se to dešavalo tako da je snimak “samo” 6 minuta. Moji utisci i utisci mog oca se i čuju na snimku. Nevjerovatno je tako nešto doživjeti na našim prostorima i osjećaj je definitivno zastrašujući. Što bi rekao naš narod: Ne ponovilo se!, kaže ovaj mještanin Ljukova.

Prije tornada koji je snimio Novaković, pojavio se još jedan između Ljukova i Putinaca.

– Moram samo da napomenem da je taj prvi prošao kroz Ljukovo i da ima poprilično puno štete u domaćinstvima i seosko groblje je poprilično uništeno. Dosta spomenika je izvaljeno i polupano… – kaže Novaković.

Ovo inače nije prvi put da se tornado pojavljuje u Vojvodini. U aprilu je na udaru bio Banat, kada je selom Torda u opštini Žitište protutnjala oluja koja je veliki broj kuća ostavio bez krovova… Krajem maja pijavica je zabilježena u Dubrovniku u Hrvatskoj, u vrijeme kada je u Beogradu zabilježeno jedno od najgorih nevremena u skorijoj istoriji.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo