Petak, 18 lipnja, 2021

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta 28. jula

Nemojte propustiti

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru održaće se u nedjelju, 28. jula, s početkom u 16 sati, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Riječ je o 447. skokovima, na kojima će broj skakača biti otprilike na prošlogodišnjem nivou. Organizatori su uputili pozive zainteresovanim skakačima iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a očekuje se učešće oko 80 skakača.

I ove godine takmičenje će se održavati u dvije discipline, i to skokovi na noge i skokovi na glavu. Takođe će se održati revijalni skokovi veterana.

U povodu skokova, u subotu i nedjelju, održaće se turnir u tavli, ispijanje kave iz najveće džezve na svijetu koja je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda, te bakljada, odnosno skokovi s bakljama kojima će manifestacija biti zatvorena.

Novost ovogodišnje manifestacije je da će skokove ocjenjivati samo jedan žiri, za razliku od proteklih godina kada su skokove ocjenjivali žiri za skokove za “na noge” i za skokove “na glavu”. Žiri će biti u sastavu Mustafa Jahura, Mirsad Deda Pašić, Emir Balić, Duško Bajević i Željko Džeba.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova sa Starog mosta je Federalno ministarstvo okoline i turizma.

Organizatori su na konferenciji za novinare istakli kako će Ministarstvo civilnih poslova u septembru raspisati konkurs za upis mostarskih skokova na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine.

Ove godine neće biti direktnog prenosa skokova na TV ekranima, nego će TV1 u nedjelju naveče prikazati snimak skokova.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo