Petak, 25 lipnja, 2021

Elvira Mulavdić, majka devetero djece dva dana ranije nagovijestila svoju smrt: Na Facebook profilu napisala „Ja sam umrla“

Nemojte propustiti

Elvira se nije mogla izboriti s teškim bremenom koji je nosila pa se u subotu odlučila na očajnički čin.

Elvira je bila u braku s Asmirom Mulavdićem. Živjeli su u alternativnom smještaju, bez ikakvih uvjeta. Prije osam mjeseci kupili su kuću koju su otplaćivali na rate. Također su u ovom kraju često organizirane humanitarne akcije za ovu porodicu. Međutim, Elvira se nije mogla izboriti s teškim bremenom koji je nosila pa se u subotu odlučila na očajnički čin.

Oduzela je sebi život popivši šaku tableta.

Potvrdu toga dobili smo od direktora Doma zdravlja u Živinicama Eseda Omerkića, koji je rekao kako je u subotu, 22. maja, u 15.55 sati Služba hitne medicinske pomoći dobila poziv iz porodice Mulavdić i odmah su s ljekarom urgentne medicine i osobljem stigli na lice mjesta, piše Avaz.ba.

– Dobili su informacije da je Elvira popila 150 tableta „apaurin“ od 10 miligrama i odmah su reagirali. Dat joj je potreban lijek, uključena joj je infuzija u sanitetu i prevezli su je u Internu kliniku UKC-a u Tuzli. Konstatirano je trovanje tabletama te je upućena u Kliniku za psihijatriju. Međutim, neko iz porodice je, na svoju ruku, umjesto da je smjeste u kliniku, pacijenticu povezao kući. Uvečer, u 1.33 sati, žena je preminula. Obaviještena je i policija, ali obdukcija tijela nije naređena, s obzirom na to da su se znali stvarni uzroci smrti – rekao je direktor Omerkić.

Jučer smo razgovarali i s v. d. direktora Centra za socijalni rad u Živinicama Azrom Hodžić. Kaže da je stanje u kojem se nalazila ova porodica njima poznato. Urađeno je što je bilo po zakonu.

Elvirin komentar na Facebooku

– Mi smo, što se tiče materijalnih davanja, ispunjavali svoje obaveze. Imali su redovni i uvećani dječiji dodatak, nadoknadu za tuđu njegu za troje djece, a jedno dijete (Mejrem) smo smjestili u internat u Tuzli radi školovanja. Radili smo s ovom porodicom, bračnih problema je bilo. Mi ćemo uskoro izvršiti procjenu porodice i donijeti plan tretmana – ističe Hodžić.

Novac za kuću

Humanista Osman Jajić iz susjednih Vukovija kazao je da se formira grupa na čijem je on čelu. Sakupit će se novac da se isplati kuća Mulavdića, da djeca imaju gdje biti, naravno, nakon što institucije odluče šta će biti sa Ajdinom (14), Arnelom (13), Mejrem (11), Elvisom (9), Alemom (8), Melinom (5), Ildanom (3), Muratom (2) i četveromjesečnim Ilhanom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo